dinsdag 29 april 2008

Canvas panel

Weer een schilderijtje gemaakt op een canvas paneel van 24 bij 30 cm. Eerst met gesso geschildert en met relief pasta en stempels de achtergrond bewerkt. De swirl stempel gestempeld en met behulp van een tissue in spiegelbeeld terug laten komen.De swirl stempels zijn wederom van inka stamps . Op de achtergrond zijn originele stukken krant uit 1935 verwerkt en de tekst en de afbeelding zijn ook originelen die ik erop verwerkt heb. Het geheel is afgewerkt met een stuk kant. De kleur heb ik opgebracht met pastelkrijt en deze uitgewreven waardoor de vlekken ontstaan.
De scan is niet echt ideaal in het echt zijn de kleuren levendiger en geeft het relief in de achtergrond (pasta) meer deipte aan het schilderijtje
I made another painting on a canvas panel of 24 bij 30 cm. First I used gesso on the backside and some reliefpaste with stamps. The swirls stamped on the sides (with some help of a tissuepaper) are again from Inka stamps, the newspaper pieces on the back are from an original paper of 1935 and the Image and the words are also originals.
I finished up the canvas with the lace and made the smodged colors with pastelcrayons.
The scan doesn't do the painting much justice in real the colors are more living and you can see the dept of the relief on the backside.

2 reacties:

Anneke zei

ik vind hem super mooi ursula en bedankt voor de uitleg.
maak zelf ook geregeld canvas werk en kan je op mijn blog zien en flickr.maar deze is prachtig van kleur

vintage wil zei

wat een schitterend
canvas !prachtig van kleur
een lust voor het oog !!!